6 decembrie 2010

Bucharest Fashion Week 2010, editia de toamna - intre imaginatie si lipsa de bun simt

Bucharest Fashion Week
     Zilele trecute s-a incheiat Bucharest Fashion Week, editia de toamna-iarna 2010, cel mai important eveniment de moda de la noi. Desi s-a desfasurat pe parcursul a 4 zile si nu 5, asa cum anuntasera organizatorii prin reclame si articole, aceasta editie a fost una chiar foarte reusita.
   
    Alegerea locatiei de la Crystal Palace Ballrooms, s-a dovedit a fi foarte inspirata, pentru ca a permis amplasarea unui catwalk impresionant si a mai multor locuri pentru invitati. Accesul in sala s-a desfasurat in mod civilizat, fara interventii si "cunostinte", iar inainte si dupa eveniment, cei prezenti s-au putut delecta cu sampanie, racoritoare si tigari, oferite gratuit.

    Sambata, cand am fost si eu prezenta la eveniment, show-ul a fost difuzat in direct pe OTV, motiv pentru care, organizatorii au solicitat invitatilor sa nu circule prin sala si prin fata camerelor de filmat, ca sa deranjeze transmisia, dar se pare ca persoanele cu bun simt au fost mai putine in sala, decat cele care venisera ca sa se afiseze, sa fie vazute, sa-si expuna noile vestimentatii semnate de creatori straini, noile posete LV sau ultimele modele de telefoane. Bineinteles ca pentru a fi considerat un VIP, trebuie sa intarzii cel putin 20 minute, sa mergi sa-ti ocupi locul dupa inceperea showului, sa deranjezi pe toata lumea care-ti sta in cale, sa te asezi pe scaun dupa ce ai salutat si ai mai schimbat cateva vorbe cu niste persoane la fel de cunoscute ca si tine, incomodandu-i pe ceilalti si ignorand ce se intampla pe podium, sa privesti tinutele prezentate si dupa cateva minute sa-ti sune telefonul si sa raspunzi, pentru ca nu-i asa, nu poti sa ratezi sa spui si altora unde te afli, si dupa ce vezi o colectie, sa te ridici in timpul celei de-a doua si sa vrei sa pleci, pentru ca ai treburi mult prea importante de rezolvat si ai vazut tot ce te interesa de la BFW...

    Cat despre colectii, cele care mi-au atras in mod deosebit atentia, remarcandu-se prin alternanta de alb si negru sau din contra, prin multa culoare, prin combinarea de texturi foarte sexy cu unele fluide, debordand de imaginatie si aplicatii Swarovski, au fost cele ale Laurei Olteanu (cel mai bun designer roman de pret-a-porter, 2010), a Clarei Rotescu (care a luat premiul pentru cea mai rapida ascensiune in 2010), precum si colectia lui Gai Mattiolo.

     Va invit sa urmariti clipurile video ale celor trei colectii, pentru a va delecta si voi cu niste creatii de exceptie si de ce nu, pentru a va folosi drept sursa de inspiratie!

Pe curand,
Alexis

Colectia Laurei Olteanu

 


Colectia Clarei Rotescu - "Miau"



Colectia lui Gai Mattiolo

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu