8 februarie 2011

KIM NAM GIL - Domnul inger sau Bad Guy?

Kim Nam Gil - Bad Guy
      Pasii micuți și hotarati ai unei copile de 4-5 ani urmaresc cu insistenta silueta unui tanar, care urca pe acoperisul unui hotel de pe insula Jeju, aceasta este micuța So Dam, bucuroasa ca il reintalneste pe domnul inger, cel coborat parca din cer intr-o zi, pe o ambarcatiune, pe mare.

    "Zboara pentru mine", il roaga fetita si jocul de-a viata si moartea chiar incepe...
     Suspendat intre cer si pamant, cascadorul obisnuit sa dubleze vedetele traieste secunda aproape fatala, cand rolul se confunda cu propria-i existenta, dar aparitia precipitata si disperata a lui Mo Ne il va salva... deocamdata, pentru ca mai tarziu tot ea va fi aceea care va trage glontul final, semnand nota de plata a revansei in numele intregii familii.

    Aceasta scena din primul episod al serialului "Bad Guy" mi se pare emblematica si incarcata de multiple semnificatii pentru continutul intregului film, in care Kim Nam Gil va interpreta partitura esentiala. După "caderea in timp" din "Secretele de la palat", ea ne prilejuieste intalnirea cu un personaj din Seoulul zilelor noastre, angrenat in hatisul unei drame plauzibile, inscrise perfect in dimensiunea mentalitatilor coreene contemporane.

    Shim Gun Wook sau Choi Tae Song sau adevaratul HongTae Song urca din treapta in treapta pe traseul descoperirii si dezvaluirii propriei identitati de la un episod la altul, umarit si obsedat de spectrul copilariei furate si inselate, el resimte dureros cat de "uscate" i-au fost aripile, deci incercarile, dupa proba data in fata lui So Dam, dar mai ales in fata noonei sale, Seon-Young, pe care nu a reusit s-o smulga mortii. Razbunarea fata de clanul Haesin-Group face parte dintr-un scenariu secund al existentei sale, din moment ce de la inceput fara voia sa isi rateaza destinul ca ființa, gestul de a lua si a arunca in neant scama de pe rochia lui Tae-Ra, cand aceasta ajunge cu Mo Ne pe acoperisul cladirii, cautandu-si fiica este elocvent nu numai pentru el, ci si pentru cele doua femei, pe prima chiar a iubit-o, pe cea de-a doua ar fi fost imposibil s-o faca, sora fiindu-i.

Kim Nam Gil - Bad Guy poster
    Multe simboluri se ascund in tesatura episoadelor care se succed, toate beneficiind de o naratiune bine structurata din punct de vedere al incarcaturii emoționale, al compozitiei personajelor si a interpretarii actoricesti, motivul mastii de sticla se retine ca un memento al conditiei umane, de neuitat este si faptul ca filmul incepe cu tristul act,  al unei sinucideri si se incheie printr-un accept asumat al mortii, in fond acelasi adevar.

   In ultimul sau rol inainte de a pleca "sub arme" Kim Nam Gil reconfirma inteligenta talentului sau, este pregatit sa raspunda oricarei provocari, sare cu parasuta la fel cum mesteca guma, fluiera dezinvolt, dar isi pregateste cu grija orice secventa dramatica mizand pe autenticitate, marca succesului  indiscutabil. Nu cred, ca acest actor, in acest rol, poate fi considerat un "bad guy", el este mai degraba "domnul inger", cum il striga micuta So Dam, in scena pe care v-am relatat-o la inceput.

Kim Nam Gil si So Dam - Bad Guy

"Zboara pentru mine!" 
"Atunci, hai sa vedem, daca aripile mele s-au uscat..."


Pe curand,
 Alexis

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am vazut acest film minunat! Excelent jucat de toti actorii,KNG este foarte talentat...si carismatic!

Anonim spunea...

Cu toate că are un final dubios, din punctul meu de vedere, acest serial rămâne preferatul meu din rândul serialelor coreene contemporane. Atât subiectul, cât şi interpretarea actorilor au fost cu totul deosebite, iar Kim Nam Gil şi-a demonstrat încă o dată clasa, interpretând rolul cu aceeaşi măiestrie, aşa cum a făcut-o şi în QSD. Păcat că această dramă nu a fost răsplătită aşa cum ar fi meritat. Şi mie îmi place să-i spun lui KNG "dl. Înger", pentru că din punctul meu de vedere el este într-adevăr un înger.
Foarte frumos Alexis! mulţumim! şi aşteptăm continuarea :X

Alexis spunea...

Multumesc pentru aprecieri! Vor mai urma si alte articole despre Kim Nam Gil!

Trimiteți un comentariu