21 aprilie 2014

Sunt cristale Swarovski originale?


Swarovski Heart
Ai acasa vreo bijuterie cu cristale Swarovski? Daca raspunsul este afirmativ si bijuteria ta nu a fost achizitionata dintr-un magazin Swarovski, atunci probabil ca ti-ai pus intrebarea daca cristalele tale sunt adevarate sau sunt doar niste falsuri. Pe piata romaneasca sunt multe margele care le imita ca forma si culori pe cele de la Swarovski, iar cele mai grosolane sunt cu siguranta cele din plastic. Mai gasesti de cumparat si margele din sticla tip Swarovski si daca nu te pricepi, chiar te poti pacali cu usurinta. De aceea e bine sa citesti care sunt criteriile prin care poti afla daca un cristal este sau nu Swarovski:
Comparatie intre un cristal Swarovski si o imitatie
  1. Cristalele Swarovski sunt perfect uniforme. Deoarece acestea sunt prelucrate cu ajutorul utilajelor, fiecare cristal este identic. Aceasta inseamna ca inaltimea, latimea si inclinarea sunt la fel. O margica falsa, realizata manual nu va avea taieturile atat de uniforme. S-ar putea chiar sa observi dimensiuni diferite de la o margea la alta.
  2. Cristalele Swarovski sclipesc din toate unghiurile. Potrivit celor de la Swarovski taierea materialelor dure precum cristalele si pietrele pretioase, in asa fel incat sa se obtina sute de fatete identice in mai multe directii, este o sarcina foarte dificila; fiecare directie a luminii reflectate trebuie sa fie mai intai calculata prin intermediul calculatorului, apoi este simulata in 3D, optimizata si, la final, transformata prin programul de control al utilajului folosit. Aceasta este doar o parte din tehnologia care ofera cristalelor Swarovski stralucirea lor incredibila.
  3. Precizia de taiere a utilajelor care produc cristale Swarovski permite ca toate punctele de convergenta dintre fatetele unui cristal sa fie indreptate in sus. Mai mult decat atat, toate fatetele se intalnesc intr-un singur punct de convergenta. Fatetarea cristalelor Swarovski este similara cu cea a diamantelor. A se vedea imaginea de mai sus.
  4. Cristalele Swarovski de tip AB (Aurora Boreala) au o suprafata lucioasa uniforma. Prin procesul de vacuum, prin care se realizeaza finisarea cristalelor de tip AB, rezulta margele fara neregularitati si in genereal, fara zgarieturi.
  5. Cand privesti in interiorul cristalului nu vezi niciun fel de bule de aer, iar daca identifici vreuna inseamna ca ai de-a face cu o imitatie.
  6. Datorita componentelor speciale, un cristal Swarovski va straluci mai puternic decat o imitatie atunci cand sunt puse unul langa altul.

Sper ca aceste informatii sa va fie de folos si sa va ateste calitatea si veridicitatea bijuteriilor voastre cu cristale. 

Pe acest site veti gasi numai bijuterii cu cristale Swarovski originale, pentru ca o bijuterie nu-si merita numele daca nu este realizata din componente originale!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu