10 noiembrie 2014

Cum sa repari o bijuterie cu cristale Swarovski

Cercei Swarovski Alexis DesignBijuteriile cu Swarovski sunt extrem de populare, pentru ca desi sunt foarte spectaculoase, le gasesti la preturi foarte rezonabile, in tot felul de variante si culori si le poti purta aproape oriunde: la birou, cu o tinuta office, dar si la petreceri sau in cluburi, cand esti imbracata elegant.

Daca ti s-a intamplat insa, ca bijuteria ta preferata sa se strice, sa-i cada unul sau mai multe cristale de pe montura, nu dispera. Daca te pricepi cat de cat la reparat lucruri prin casa, aceasta operatiune ti se va parea floare la ureche.

Cum se repara o bijuterie cu Swarovski
 Ai nevoie de urmatoarele ustensile:
1) lipici (de preferat cel pentru cristale, care o data ce s-a intarit devine translucid)
2) 1-2 scobitori
3) o penseta
4) bijuteria stricata
5) cristalul (pe care, se presupune ca l-ai gasit la timp)
Inainte de a purcede propriu-zis la operatiunea de lipire a cristalului, trebuie sa cureti cu atentie bijuteria si mai ales montura din metal de unde a cazut piatra. Curatarea se poate face cu o carpa din bumbac umeda, iar daca e cazul, trebuie sa indepartezi orice urma de lipici vechi, care a mai ramas in montura, astfel incat cristalul sa adere perfect la noul strat de lipici.
Lipici Swarovski
Si cristalul trebuie curatat cu carpa de bumbac si apoi uscat, pentru a-i reda stralucirea si a sterge orice fel de urma uleioasa sau lipicioasa.

Dupa curatare, se trece la pregatirea adezivului, care, daca este special pentru cristale, va fi alcatuit din 2 tuburi. Atentie: din fiecare tub va trebui sa pui o cantitate egala de solutie si apoi sa o amesteci pana vei obtine un lichid vascos si omogen.

Apoi cu o scobitoare, ia o cantitate mica de lipici si aplic-o pe cristal. Procedeaza la fel si cu interiorul monturii, dar fii atenta sa nu pui lipici in exces, pentru ca apoi va iesi prin partile laterale ale acesteia. Trebuie sa astepti cateva minute (in functie de instructiunile de pe ambalaj) pentru ca lipiciul sa se intareasca putin si dupa aceea, cu ajutorul unei pensete, ia cristalul si pune-l in montura. Asigura-te ca l-ai asezat perfect orizontal, iar daca mai iese lipici prin partile laterale ale monturii, indeparteaza-l tot cu ajutorul unei scobitori. Lasa bijuteria pana a doua zi sa se lipeasca, pe o suprafata plana, intr-o camera cu umiditate scazuta.

Bijuteriile marca Alexis Design au garantie o luna de la cumparare, asa ca poti conta pe o reparatie gratuita, in cazul in care ti s-a dezlipit vreun cristal sau o perla din montura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu